Bypass Deinum

Bypass Deinum

Vanaf maandagmiddag 29 augustus rijdt het tijdelijk anders bij Deinum. Dan maken automobilisten en (brom-)fietsers van en naar Deinum (naast de Hegedyk) gebruik van een bypass. Deze omleiding is nodig om de nieuwe spooronderdoorgang te bouwen. Eerst worden kabels en leidingen verlegd. Deze moeten worden verplaatst zodat aannemer Reef straks verder kan werken aan de aanleg van de nieuwe onderdoorgang onder het viaduct de Twilling.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden blijft Deinum bereikbaar via It Holt en de Hegedyk. Ook blijft de Blessumerdyk bereikbaar voor bestemmingsverkeer.

Planning

De bypass wordt in de loop van maandag 29 augustus in gebruik genomen. Daarna beginnen de werkzaamheden voor het verleggen van kabels en leidingen. Nadat de kabels en leidingen zijn verlegd blijft de bypass in gebruik, omdat de werkzaamheden voor de onderdoorgang dan beginnen.