Werkzaamheden Valeriusplein

Werkzaamheden Valeriusplein

Nu de Valeriusstraat zo goed als af is, moet alleen nog het Valeriusplein opnieuw worden ingericht. Deze werkzaamheden vinden in twee weekenden plaats, namelijk het weekend van 26 tot en met 28 augustus en het weekend van 2 tot en met 4 september 2016. In beide weekenden werkt de aannemer op vrijdag van 19.00 tot 24.00 uur en op zaterdag en zondag van 6.00 tot 24.00 uur. Bij tegenslagen kan  werken in de nacht tussen 24.00 en 6.00 uur noodzakelijk zijn. Via onze website en social media informeren wij hierover. De werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit frezen, zagen voor de detectielussen in de weg, asfalteringswerkzaamheden en het aanbrengen van witte belijning en markering op de weg. Lees hier meer in de nieuwsbrief over de werkzaamheden.

Omleidingen Valeriusplein

In het weekend van 26 tot en met 28 augustus kun je met de auto van de Valeriusstraat naar de Dammelaan en andersom. Ook kun je als automobilist rechtsaf vanaf de Dammelaan richting Stiens en vanaf Stiens rechtsaf naar de Valeriusstraat. Alle andere bewegingen zijn niet mogelijk. De Troelstraweg/Zuidzijde is dus ook gestremd. De omleidingsbebording zorgt er voor dat alle bestemmingen toch via andere routes bereikt kunnen worden. Auto’s kunnen naar Stiens alleen vanaf de Dammelaan. Vanuit Stiens naar het centrum moeten automobilisten rechtsaf naar de Valeriusstraat.

Fietsers en voetgangers worden in beide weekenden ook omgeleid. Tijdens de werkzaamheden zijn meerdere verkeersregelaars op de kruispunten aanwezig om het verkeer te begeleiden.

Let op: Fietsers vanuit Stiens richting het Centrum, worden via het Jelsumerbinnenpad/Bilgaard richting de Blauwe Golf omgeleid.

UITNODIGING: Kopje koffie met wethouder Koster

Op zaterdag 27 augustus bent u van harte uitgenodigd om een kop koffie met ons te komen drinken.  Er staat  een mobiele koffiekar van 10.00 tot 12.00 uur aan de zuidzijde van het Valeriusplein. Let op: u kunt hier niet met de auto komen i.v.m. de werkzaamheden. De koffie – en uiteraard de limonade voor de kleintjes – wordt door een Barrista voor u klaargemaakt. Van 10.00 tot 10.30 uur is wethouder Thea Koster ook aanwezig om onder het genot van een kop koffie of thee uw vragen over het project te beantwoorden.

Waar gewerkt wordt ontstaat overlast. We doen er echter alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken, zodat u als bewoner, weggebruiker en belanghebbende snel  gebruik kunt maken van de nieuwe ingerichte Valeriusstraat en Valeriusplein.