Werkzaamheden Stationsgebied vanaf 25 augustus

Vanaf donderdag 25 augustus veranderen de verkeersstromen in het stationsgebied. Het autoverkeer rijdt dan als een soort grote rotonde om het Aegon-gebouw. Ook fietst en loopt het anders van en naar het centrum. Bekijk voor de fiets-, loop- en autoroutes vanaf 25 augustus onderstaande kaartjes.

Auto’s

Er is afgelopen periode gewerkt aan de nieuwe Zuidersingel tussen het busstation en het Aegongebouw. Deze gaat donderdag 25 augustus 2016 open voor verkeer. Het autoverkeer rijdt dan – als over een grote rotonde – om het Aegongebouw. De Lange Marktstraat, Sophialaan en nieuwe Zuidersingel zijn dan eenrichtingsverkeer.

Fietsers

In het ontwerp voor de herinrichting is veel aandacht voor fietsers en voetgangers. Om veilig te kunnen werken, is het nodig dat het fietsverkeer vanaf donderdag 25 augustus wordt omgeleid. Vanuit de binnenstad richting Tesselschadestraat fietst u via Willemskade Zuidzijde. Naar het station en de bewaakte fietsenstalling fietst u via de Van Zwietenstraat en Baljéestraat. De bewaakte fietsenstalling blijft tijdens de bouwwerkzaamheden voor de uitbreiding open via een tijdelijke ingang.

Voetgangers

Voetgangers kunnen het tijdelijke busstation vanaf donderdag 25 augustus langs de nieuwe Zuidersingel bereiken. De loopstromen van en naar de binnenstad zijn ook anders.

Fietsers va 25 augustus
Vanaf 25 augustus zijn de routes voor fietsers van en naar het centrum anders.
Routes autoverkeer
Vanaf donderdag 25 augustus rijden auto’s als een rotonde om het Aegon gebouw.
Routes voetgangers
Routes voetgangers vanaf donderdag 25 augustus.

Webcam

Meekijken met de werkzaamheden? Dat kan, want sinds kort staat er een webcam gericht op het stationsgebied die 24/7 laat zien wat er gebeurt in het gebied. De webcambeelden zijn te bekijken via de projectpagina.

Projectinformatie

Het project Herinrichting Stationsgebied is een project van Leeuwarden Vrij-Baan met NS en ProRail. Lees meer over het project Herinrichting Stationsgebied op de projectpagina.