Vertraging door obstakels

Vertraging Werkzaamheden Snekertrekweg

De werkzaamheden aan de Snekertrekweg lopen vertraging op doordat er obstakels in de ondergrond zitten die we niet hadden voorzien. Deze onvoorziene zaken in de ondergrond zijn resten uit het verleden. Om het werk goed en veilig door te kunnen zetten, is er de afgelopen dagen intensief gesproken met specialisten. Er zijn daarbij verschillende opties bekeken. Op basis daarvan hebben we gekozen voor een andere bouwmethode waarbij veiligheid voorop staat. In de nieuwe bouwmethode maken we gebruik van een stalen damwand. Deze dient als extra veiligheid voor de bestaande kade om wateroverlast tegen te gaan, maar ook om de veiligheid van de werknemers te borgen. Uit voorzorg wordt de bestaande kade tijdens de werkzaamheden gemonitord. Doordat we nu voor een andere bouwmethode kiezen lopen de werkzaamheden 6 weken vertraging op. Hierdoor wordt de Snekertrekweg begin oktober i.p.v. eind augustus opengesteld voor doorgaand verkeer.

Planning werkzaamheden

De aannemer start vanaf 10 augustus 2016 met de voorbereidende werkzaamheden om de obstakels zoveel mogelijk te verwijderen en het werkterrein gereed te maken om een stalen damwand aan te brengen. Maandag 15 augustus start DVJ met het aanbrengen van de stalen damwand. Daarna kan veilig verder gewerkt worden aan het nieuwe riool en de weg. Er wordt ook buiten reguliere werktijden gewerkt om het werk zo snel mogelijk af te kunnen ronden.

Bereikbaarheid winkels en bedrijven

De winkels en bedrijven aan de Snekertrekweg blijven gedurende de gehele periode bereikbaar. De Aldi, Jumper, Lidl, Jumbo, Jysk en Kruidvat zijn bereikbaar vanuit het westen van de stad (Marshallweg/Snekertrekweg). Verkeer wat vanuit het centrum of het station richting de winkels en bedrijven wil wordt omgeleid via de Tesselschadestraat. Voor fietsers en voetgangers zijn de bedrijven in beide richtingen bereikbaar.

Vragen?

Waar gewerkt wordt ontstaat overlast, maar we doen er alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Mocht u vragen hebben dan kunt u terecht bij onze Omgevingsmanager F. Wijning via 058 233 8756. Of stuur een mail naar: info@vrij-baan.nl.