Groene Golf Overijsselselaan binnenkort in werking

Groene Golf Overijsselselaan binnenkort in werking

Op de Overijsselselaan in Leeuwarden is de maximale snelheid 50 kilometer per uur. De weg is bedoeld als wijkontsluitingsweg voor De Zuidlanden en Goutum en voor de ontsluiting van de zuidkant van de stad.

Groene Golf

Om de snelheid beter in de hand te houden wordt een groene golf ingesteld tussen de verkeerslichten vanaf Werpsterhoek tot Goutum. Naar verwachting gaat de groene golf begin september in werking. Houd de website in de gaten voor de exacte ingangsdatum. Omwonenden ontvangen binnenkort de nieuwsbrief met meer informatie.

Herinrichting Overijsselselaan

De herinrichting van de Overijsselselaan is een project van Leeuwarden Vrij-Baan. De weg is op woensdag 1 juni feestelijke geopend door  wethouder Thea Koster, kinderen uit groep 6 van de Wiardaskoalle en omwonenden. Door de herinrichting is de Overijsselselaan de stadsentree geworden zoals de Gemeente Leeuwarden deze jaren geleden voor ogen had. De weg loopt door het nieuwe stadsdeel De Zuidlanden en heeft een groen uiterlijk en een stedelijk karakter.

Afronding herinrichting

Met de invoering van de groene golf is opnieuw een fase van het project afgerond. Rest nog de herinrichting van de Brédyk. Hierover is na de zomervakantie meer duidelijkheid. Daarna is de herinrichting van de Overijsselselaan afgerond.