Aannemer herinrichting Europaplein bekend

webcam Europapleinw

Na maanden van voorbereiding, zoals het inklinken van het plein en het verleggen van de kabels en leidingen, gaat de herinrichting van het Europaplein nu echt van start. Het plein wordt een turborotonde met drie fietstunnels. Uit de Europese aanbestedingsprocedure is aannemer KWS het beste uit de bus gekomen en zij gaat de klus klaren. Maandag 12 september starten de werkzaamheden. Tijdens de werkzaamheden blijven de woningen en bedrijven bereikbaar en op een paar weekenden na kan het verkeer altijd doorrijden.

Volgens planning is het Europaplein eind 2017 gereed.

Herinrichting Europaplein

De gemeente is van plan om het Europaplein opnieuw in te richten zodat het verkeer op de stadsring beter kan doorstromen. Daarbij wordt ook gelet op de bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid in de aangrenzende wijken. Meer informatie over het project Herinrichting Europaplein vindt u op de projectpagina .