Leeuwarden Vrij-Baan werkt door deze zomer

zomerwerkzaamheden

Deze zomer rijdt, reist, fietst en loopt het soms iets anders in en om Leeuwarden. Het werk aan veel projecten van Leeuwarden Vrij-Baan gaat namelijk door, ook in de bouwvak. Laat u dus niet verrassen. In dit nieuwsbericht leest u per project meer over wat er zoal gebeurt deze zomer.

Herinrichting stationsgebied

Vanaf zondag 24 juli is een tijdelijk busstation in gebruik als op- of uitstapplaats. De dienstregeling van het openbaar vervoer blijft gelijk. Het nieuwe busstation gaat einde van dit jaar in gebruik. De fietsroute voor het stationsgebouw richting Achmeatoren is met ingang van 24 juli afgesloten vanwege de aanleg van een tijdelijke Kiss & Ride (halen en brengen). Fietsers rijden dan voor Café Wouters langs in tweerichtingsverkeer.

Vier weken later, vanaf 21 augustus, gaat de verlengde Stationsweg in gebruik en veranderen alle verkeersstromen in het stationsgebied. Autoverkeer rijdt om het Aegon-gebouw als over een grote rotonde. Ook zijn er andere routes voor voetgangers en fietsers. Bekijk voor een overzicht van verkeerssituaties de nieuwsbrief. Lees meer over het project Herinrichting Stationsgebied op de projectpagina.

Herinrichting Deinum-Boksum

Deze zomer werkt de aannemer door aan de aanleg van de sportvelden en het sportpark. Het fiets- en voetpad aan de oostzijde van het huidige sportveld (langs de Pypsterhof) is sinds donderdag 14 juli afgesloten. Bouwverkeer gebruikt deze weg de komende maanden om de nieuwe sportvelden aan te leggen. In de nieuwe situatie komt dit pad te vervallen. Fiets- en voetgangers kunnen nog wel langs het kanaal (maar niet meer rondom) hun weg vervolgen. Lees voor meer informatie de nieuwsbrief. Lees meer over het project Herinrichting Deinum-Boksum op de projectpagina.

Drachtsterweg e.o.

De werkzaamheden concentreren zich vooral aan de noordzijde van het kanaal. Daar worden onder andere damwanden en zogeheten ankerpalen geplaatst. Lees voor meer informatie de nieuwsbrief.

Door werkzaamheden zijn er enkele omleidingen:
• Van donderdag 21 juli 20.00 uur tot vrijdag 22 juli 6.00 uur is de toerit naar de Drachtsterweg vanuit Zuiderburen richting Drachtsterplein (stad-in) afgesloten. Het asfalt van de rotonde bij Zuiderburen wordt dan hersteld.
• Van maandag 25 juli tot en met donderdag 28 juli is het fietspad Folsingadyk afgesloten. Het fietspad krijgt onder andere een rode deklaag.

Lees meer over het project Drachtsterweg e.o. op de projectpagina.

Valeriusstraat

Van maandag 18 juli tot en met vrijdag 26 augustus 2016 werkt de aannemer aan de hoofdrijbaan. Het vrachtverkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid en het overige autoverkeer rijdt via de parallelwegen. De zijstraten die grenzen aan de parallelwegen zijn tijdens dit werk gestremd. Voetgangers en mindervaliden gebruiken de trottoirs. Fietser worden omgeleid. Lees voor meer informatie de nieuwsbrief. Lees meer over het project Valeriusstraat op de projectpagina.

Westelijke invalsweg

De Snekertrekweg is vanaf de splitsing met de Marshallweg tot aan de Zuidersingel tot en met zondag 28 augustus afgesloten voor doorgaand autoverkeer. De weg wordt heringericht. De winkels en bedrijven blijven altijd via de Oostzijde (Station/Zuidersingel) of via de Westzijde (Hermesbrug) bereikbaar. Voor fietsers en voetgangers geldt de stremming niet. Lees voor meer informatie de nieuwsbrief. Lees meer over het project Westelijke invalsweg op de projectpagina.