Voortgang ‘drukken’ damwanden Aldlân

Damwand drukken

Afgelopen week is een eerste serie damwanden aangebracht in Aldlân. Bij de meeste damwandplanken lukt het om ongeveer 80% van de lengte op diepte gedrukt te krijgen. De laatste 20% (circa 2-3 meter) wordt met behulp van een licht trilblok naar beneden gebracht.

De uitkomst van de eerste week stemt provincie Fryslân en Heijmans positief voor de overige damwanden die volgende week en in november nog moeten worden aangebracht. Ook bij de volgende damwandplanken is de verwachting dat de meeste er grotendeels in gedrukt worden. Als dit niet lukt wordt er gekeken naar alternatieven. Mochten deze niet realiseerbaar zijn, dan worden de planken die niet op diepte komen, met het trilblok verder de grond ingetrild.

De werkzaamheden zijn rond dinsdag 19 juli afgerond. Heijmans spant zich in om het aanbrengen van de damwanden te optimaliseren om zo de overlast te verminderen. Zie ook eerdere berichtgeving.

Projectinformatie

Om alle verkeer de stad in en uit beter en veiliger te laten doorstromen wordt de Drachtsterweg in Leeuwarden ingrijpend veranderd. Lees meer over het project Drachtsterweg e.o. op de projectpagina.