Afsluiting fietspad Folsingadyk 25-28/7

Folsingadyk

Van maandag 25 juli tot en met donderdag 28 juli is het fietspad Folsingadyk afgesloten. De omleidingsroute wordt ter plaatse aangegeven en loopt via de Wiardaplantage- het Hop- over de rotonde – via de Tearnserdyk. Het deel van het fietspad tussen de Drachtsterweg en de Himpenserdyk wordt dan op de definitieve hoogte aangelegd en voorzien van een rode deklaag. Ook het fiets-/voetpad “Goutum-Folsingadyk” (zie 1 op onderstaande plattegrond) wordt dan afgerond.

Tearnserdyk

Voorafgaand aan de afsluiting van fietspad Folsingadyk wordt ‘sochtends eerst de deklaag op fietspad Tearnserdyk (zie 2 op onderstaande plattegrond) gefreesd (maandagochtend vanaf 7:00 uur). Nadat dit frezen is afgerond kan het fietspad langs de Tearnserdyk weer gebruikt worden en wordt fietspad Folsingadyk afgesloten tot en met donderdag 28 juli. Zodra het fietspad aan de Folsingadyk wordt opengesteld, wordt nog de rode deklaag op het fietspad aan de Tearnserdyk aangebracht.

Al in de week van 18 juli wordt langs fietspad Tearnserdyk het bestaande voetpad tussen de kluifrotonde Zuiderburen-Goutum en de rotonde Goutum doorgetrokken. Fietsers en voetgangers kunnen dan wel passeren.

fietspad folsingadyk
Omleidingsroute – klik om te vergroten

Projectinformatie

Om alle verkeer de stad in en uit beter en veiliger te laten doorstromen wordt de Drachtsterweg in Leeuwarden ingrijpend veranderd. Lees meer over het project Drachtsterweg e.o. op de projectpagina.