Stremming toerit Drachtsterweg (Zuiderburen>stad-in)

toerit drachtsterweg

Van donderdag 21 juli 20.00 uur tot vrijdag 22 juli 6:00 uur wordt de toerit naar de Drachtsterweg vanuit Zuiderburen richting Drachtsterplein (stad-in) afgesloten. Het asfalt van de rotonde bij Zuiderburen wordt dan hersteld. Een deel van de deklaag wordt vervangen. Het autoverkeer stad-in wordt omgeleid via de Jonkersleane naar de Overijsselselaan. Voor overige richtingen leiden verkeersregelaars het autoverkeer langs de werkzaamheden.

Fiets- en voetgangers en busverkeer

Voor fiets- en voetgangers is de rotonde in beide richtingen afgesloten. Zij worden ter plaatse omgeleid via fietspad Folsingadyk.

De busverbinding van Arriva in de wijk Zuiderburen blijft in stand tijdens de werkzaamheden. De halte aan de toerit naar Zuiderburen (QBuzz) is tussen het aangegeven tijdstip niet bereikbaar. De busverbinding stad-uit is ongewijzigd.

N.B. Van 25 tot 28 juli is het fietspad Folsingadyk afgesloten. Klik hier voor meer info.

Projectinformatie

Om alle verkeer de stad in en uit beter en veiliger te laten doorstromen wordt de Drachtsterweg in Leeuwarden ingrijpend veranderd. Lees meer over het project Drachtsterweg e.o. op de projectpagina.