Opening 3BBOX en keramische kunst Wiarda

3BBOX

Donderdagmiddag 7 juli openden gedeputeerde Sietske Poepjes en wethouder Henk Deinum de 3BBOX en het keramische kunstwerk bij de fiets- en sloepenonderdoorgang Wiarda.
Samen met de kunstenaar en andere genodigden gaven zij daar een feestelijk tintje aan.

3BBOX

De 3BBOX is een ‘symbolische verwijzing’ naar het brugwachtershuisje dat nu nog dienst doet bij de Drachtsterbrug. Het huisje is op het plateau bij de fiets- en sloepenonderdoorgang Wiarda geplaatst. De 3BBOX, zoals architect Karin Couwenbergh het heeft genoemd, heeft 3 functies: Brainbox, Birdwatch en Billboard. Men kan met uitzicht op de Tearnser Wielen in alle rust vergaderen en vogels spotten. Ook is de 3BBOX te gebruiken als reclamezuil.

Keramisch kunstwerk

Na de 4 tunnels onder het Drachtsterplein is ook deze onderdoorgang in de Drachtsterweg ‘versierd’ met keramische kunst. Ontworpen door dezelfde kunstenaar, Jan van der Ploeg , en gemaakt door Koninklijke Tichelaar Makkum.

keramische kunst
De keramische kunst van de fiets-en sloepenonderdoorgang Wiarda