Gastles op sws Twaspan

Gastles Deinum

Vrijdag 1 juli jl. kregen de groepen 3 t/m 8 van basisschool sws Twaspan in Deinum een gastles van aannemer Reef.
De kinderen konden eerst kennismaken met de mascotte van Leeuwarden Vrij-Baan!

Daarna vertelde omgevingsmanager Ellen iets aan de bovenbouw groepen over ‘de wereld van de bouw’ en wat het project Herinrichting Deinum-Boksum nu precies inhoudt.

Ook is in de gastles nog aandacht besteed aan het thema veiligheid. En er werden ontzettend veel vragen gesteld!

Waarom mag je niet op het bouwterrein komen? Wat is de dode hoek van een vrachtwagen? Wat betekenen de gekleurde hesjes? Wat wordt nou waar gebouwd en hoe bouwen ze dat? Wanneer zijn de sportvelden klaar? Wat gebeurt er met de oude velden? Waarom lag er zo’n grote zandbult op de plaats waar de sportvelden komen? Waarom staan er bordjes met ‘niet graven’ erop?

Het was een leuke, informatieve middag voor de leerlingen.

Het gebied tussen Deinum en Boksum wordt opnieuw ingericht. Een nieuwe dorpsrand voor Deinum, nieuwe sport- en woonvelden en een opvaart tussen Deinum en Boksum. Lees meer over project Herinrichting Deinum-Boksum op de projectpagina.