Wijzigingen loop- en fietsroutes stationsgebied vanaf 16 juni

De werkzaamheden voor het project Herinrichting Stationsgebied zijn in volle gang. Door de werkzaamheden zal de verkeersstroom soms veranderen. Zo zijn de reguliere fiets- en looproutes in en rondom het stationsgebied in Leeuwarden met ingang van donderdagochtend 16 juni gewijzigd.

Wijzigingen verkeersstroom voor fietsers en voetgangers

Fietsers en voetgangers kunnen met ingang van donderdag 16 juni tot de zomer geen gebruik maken van de doorgang tussen het Aegongebouw en het busstation. Deze route wordt afgesloten om de nieuwe Zuidersingel te realiseren. Via de nieuwe Zuidersingel kunnen fietsers, voetgangers én auto’s in de toekomst veilig en snel het station bereiken. Alternatieve fiets- en looproutes zijn te zien op de afbeelding hieronder.

Verkeersstroom voor fietsers en voetgangers vanaf maandag 30 mei. Klik op de afbeelding om de kaart te vergroten.
Verkeersstroom voor fietsers en voetgangers vanaf donderdagochtend 17 juni. Klik op de afbeelding om de kaart te vergroten.

 

By-pass Oude Veemarkt en tijdelijke busbuffer

Er komt dit jaar een nieuwe rotonde bij de Oude Veemarkt en Zuidersingel. Om grote verkeershinder tijdens de aanleg van deze rotonde te voorkomen is een by-pass (tijdelijke weg) aangelegd.  Deze gaat donderdag 16 juni in gebruik. Verkeer kan zo tijdens de aanleg van de rotonde door blijven rijden. Donderdag nemen Arriva en QBuzz ook de tijdelijke busbuffer in gebruik. Bussen wachten hier kort tot ze naar de bushaltes moeten rijden en beginnen aan de route.

Werkzaamheden tot de zomer

Tot de zomer is de aannemer K_Dekker bouw & infra bezig met de aanleg van het tijdelijke busstation, de tijdelijke ‘Kiss & Ride’ (halen en brengen), de tijdelijke ingang van de bewaakte fietsenstalling en de aanleg van de nieuwe Zuidersingel langs het Aegongebouw.

Meer informatie

Het project Herinrichting Stationsgebied is een project van Leeuwarden Vrij-baan met NS en ProRail. Klik hier voor meer informatie en een virtuele tour van het nieuwe ontwerp.