Situatie aquaduct Drachtsterweg

Situatie aquaduct Drachtsterweg

De afgelopen dagen zijn er meerdere vragen binnengekomen over de situatie rond het aquaduct bij de Drachtsterweg. Wij begrijpen dat er wat verwarring is ontstaan over de stand van zaken. Zoals wij al in onze eerdere berichtgeving van 12 mei 2016 aan hebben gegeven wordt er nog wel gewerkt aan het aquaduct.

Werkzaamheden

Heijmans werkt aan de afbouw van de aquaduct-bak onder het kanaal en is bezig met de voorbereidingen voor het bouwen van de toeritten aan de noord- en zuidzijde en het inbrengen van nieuwe trekankers. Grotere werkzaamheden buiten op de bouw gaan naar verwachting na de bouwvakperiode weer verder.

Voortgang van de bouw

Ondertussen zijn de provincie Fryslân en Heijmans nog met elkaar in gesprek over de voortgang van de bouw. De onderwerpen zijn dusdanig complex dat het veel tijd vraagt er samen uit te komen. De intentie is er nog altijd dat dit lukt zonder de juridische weg te bewandelen.

Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.