Wijzigingen fiets- en looproutes stationsgebied vanaf 30 mei

De werkzaamheden voor het project Herinrichting Stationsgebied zijn in volle gang. Door de werkzaamheden zal de verkeersstroom soms veranderen. Zo zijn de reguliere fiets- en looproutes in en rondom het stationsgebied in Leeuwarden vanaf maandag 30 mei gewijzigd.

Wijzigingen verkeersstroom voor fietsers en voetgangers

Fietsers en voetgangers kunnen dan tot de zomer geen gebruik maken van de doorgang tussen het Aegongebouw en het busstation. Deze route wordt afgesloten om de nieuwe Zuidersingel te realiseren. Via de nieuwe Zuidersingel kunnen fietsers, voetgangers én auto’s in de toekomst veilig en snel het station bereiken. Alternatieve fiets- en looproutes zijn te zien op de afbeelding hieronder of op deze flyer.

Verkeersstroom voor fietsers en voetgangers vanaf maandag 30 mei. Klik op de afbeelding om de kaart te vergroten.
Verkeersstroom voor fietsers en voetgangers vanaf maandag 30 mei. Klik op de afbeelding om de kaart te vergroten.

 

Werkzaamheden tot de zomer

Tot de zomer is de aannemer K_Dekker bouw & infra bezig met de aanleg van het tijdelijke busstation, de tijdelijke ‘Kiss & Ride’ (halen en brengen), de tijdelijke ingang van de bewaakte fietsenstalling en de aanleg van de nieuwe Zuidersingel langs het Aegongebouw.

Meer informatie

Het project Herinrichting Stationsgebied is een project van Leeuwarden Vrij-baan met NS en ProRail. Klik hier voor meer informatie en een virtuele tour van het nieuwe ontwerp.