Weekendwerkzaamheden Leeuwarden Noord (afrit 23)

afrit 23 bord

In het weekend van vrijdag 27 t/m maandag 30 mei worden reparatiewerkzaamheden uitgevoerd aan het asfalt op de Noordwestelijke invalsweg ter hoogte van het Poptafiadukt en de bijbehorende af-en toeritten nummer 23. Dit kan enige verkeershinder veroorzaken.

Omleidingen

De af- en toeritten worden in verschillende fasen afgesloten. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingen, deze worden ter plaatse aangegeven. Om de hinder te beperken worden de werkzaamheden uitgevoerd in het weekend en zoveel mogelijk buiten de spits.
Vrijdag 27 Mei 9:00 uur >Toe- en afritten NWIW Westzijde worden afgesloten
Vrijdag 27 mei 18:00 uur > Toe- en afritten NWIW Oostzijde worden afgesloten
De toe- en afritten zullen maandagochtend 30 mei vóór de spits weer worden opengesteld.

Ook de parallelweg Sylsterdyk zal worden afgesloten vanuit veiligheidsoogpunt. Ook hier gelden omleidingen die ter plaatse worden aangegeven.

Scheurtjes in het wegdek

In het afgelopen jaar zijn in de toplaag van het asfalt scheurtjes ontstaan. Helaas komt dit vaker voor bij nieuw aangelegde wegen. Metingen lieten zien dat de scheurvorming inmiddels dusdanig stabiel is dat er nu gerepareerd kan worden.