Kom naar Dag van de Bouw!

Dag van de Bouw

Ook nieuwsgierig hoe Reef Infra, De Boer en de Groot & Antea Sport bouwen aan het project Herinrichting Deinum-Boksum? Wilt u weten wat er achter de bouwhekken gebeurt?
Pak dan uw kans op zaterdag 4 juni a.s. tijdens de Dag van de Bouw.

Leuk voor groot en klein

De Dag van de Bouw is bedoeld voor iedereen! Omwonenden, jongeren die geïnteresseerd zijn in een bouwopleiding of er al mee bezig zijn, passanten, gezinnen en medewerkers.
Tijdens de Dag van de Bouw kunt u een kijkje nemen bij de onderdelen waar op dit moment wordt gebouwd. Ook voor kinderen is er van alles te doen! Er rijdt een pendelbusje tussen vier zichtlocaties. Bij alle onderdelen staan medewerkers klaar om u te voorzien van informatie en om vragen te beantwoorden. U kunt kijken bij de brug in aanbouw, de nieuw aan te leggen sportvelden, het uitkijkpunt én It Holt waar we ook informatie geven over het project. Tevens proberen we de archeologische opgravingen die zijn gedaan bij Boksum, weer even terug te krijgen om deze tijdens Dag van de Bouw ten toon te stellen.

Project Herinrichting Deinum-Boksum

Het gebied tussen Deinum en Boksum wordt opnieuw ingericht. Een nieuwe dorpsrand voor Deinum, nieuwe sport- en woonvelden en een opvaart tussen Deinum en Boksum.

Archeologische vondsten

De archeologische vondsten die in maart bij Boksum zijn gedaan, worden in It Holt opnieuw ten toon gesteld. U kunt onder andere de ‘schedel met het gat’ bezichtigen. Lees hier meer.

Archeologische vondsten
Een van de schedels , gevonden in Boksum

Veiligheid

Voor uw eigen veiligheid dient u op de aangegeven looppaden te begeven. Houdt u zich aan de instructies. It Holt is wel toegankelijk voor minder validen en rolstoelgebruikers, de bouwplaats is dat helaas niet.

Parkeren

Komt u vanuit het dorp zelf, dan adviseren wij u met de fiets of lopend naar It Holt te gaan. Daar krijgt u informatie welke locaties u kunt bezoeken zijn en wat er te doen is.
Komt u van buiten, dan kunt u parkeren nabij de rotonde in aanbouw nabij Boksum, hier staat een verkeersregelaar voor u klaar. Vanaf daar rijdt een pendeldienst naar het uitkijkpunt en It Holt. Volg ook de borden.

Vergeet niet uw laarzen aan te trekken (of oude schoenen) en uw fototoestel mee te nemen.
De Dag van de Bouw is gratis en aanmelden voor deze dag is niet nodig.

Uw gastheren tijdens de Dag van de Bouw zijn:

Reef Infra, De Boer en de Groot & Antea Sport

Bekijk het event ook op Facebook > https://www.facebook.com/events/1702061830060261/

Ook enkele andere grote infra projecten in Friesland zijn deze dag opengesteld voor publiek. Kijk op de website van provincie Fryslân voor meer informatie > http://www.fryslan.frl/dagvandebouw