Varen over aquaduct

Drachtsterbrug

Het aquaduct in de Drachtsterweg is sinds donderdag 12 mei bevaarbaar. Bewoners uit Aldlân die direct aan de bouwkuip wonen, waren uitgenodigd om samen met gedeputeerde Sietske Poepjes voor het eerst over dit nieuwe deel heen te varen. Schepen die hoger zijn dan 5.10 meter moeten nog wel even geduld hebben. Vanaf maandag 16 mei is de hoogtebeperking voorbij en wordt de Drachtsterbrug weer bediend volgens de reguliere tijden, zie ook eerder bericht.

Weinig activiteiten buiten

Het werk aan het aquaduct is hiermee nog niet klaar. Achter de schermen worden nu voorbereidingen getroffen voor het bouwen van de toeritten aan de noord- en zuidzijde en het slaan van nieuwe trekankers. De werkzaamheden buiten op de bouw gaan naar verwachting na de bouwvakperiode weer verder.

In gesprek

Ondertussen zijn de provincie Fryslân en Heijmans nog altijd met elkaar in gesprek over de  voortgang van de bouw. De onderwerpen zijn dusdanig complex dat het veel tijd vraagt er samen uit te komen. De intentie is er nog altijd dat dit lukt zonder de juridische weg te bewandelen.

Varen over het aquaduct
Varen over het aquaduct met enkele bewoners