Hoogtebeperking Drachtsterbrug na 15 mei voorbij

Hoogtebeperking Drachtsterbrug na 15 mei voorbij

Alle scheepvaartverkeer kan vanaf maandag 16 mei weer gebruik maken van de route langs de Drachtsterbrug in Leeuwarden. De hoogtebeperking is dan voorbij en de Drachtsterbrug wordt weer bediend. Kijk hier voor de actuele bedieningstijden. Op werkdagen wordt de Drachtsterbrug niet bediend tijdens de spitsuren (7:00-9:00 uur en 16:00-18:00 uur).

Van september 2015 tot nu was er een hoogtebeperking van kracht in verband met werkzaamheden aan het nieuwe aquaduct in de Drachtsterweg. Hierdoor konden schepen hoger dan 5.10 meter er niet langs en moesten omvaren.

Let op: nog wel werkzaamheden bij de spoorbrug HRMK

Tijdens het Pinksterweekend werken we tegelijkertijd aan de remmingwerken bij de spoorbrug HRMK. Vanaf vrijdag 13 mei 16.00 uur tot maandag 16 mei 10.00 uur is daar voor het scheepvaartverkeer hoger dan 5 meter geen doorvaart mogelijk. Recreatievaart waarvoor de brug niet geopend hoeft te worden, kan tijdens het pinksterweekend gewoon passeren. Wel moeten zij rekening houden met wachttijden.

De werkzaamheden bij de spoorbrug HRMK duren nog tot halverwege juni. Tijdens de gehele werkperiode houdt de aannemer steeds één doorvaartopening voor de scheepvaart beschikbaar. In uitzonderlijke situaties kan het voorkomen dat de scheepvaart rekening moet houden met een wachttijd van maximaal twee uren. Meer informatie over de werkzaamheden bij de HRMK vindt u op www.fryslan.frl/hrmk.