Geslaagde aftrap Girlsday 2016

Geslaagde aftrap Girlsday 2016

Donderdag 14 april kwam de groep van 45 meiden van Piter Jelles de Dyk ondanks de mistige ochtend op tijd aan bij het projectbureau van Leeuwarden Vrij-Baan om deel te nemen aan de aftrap van Girlsday 2016. Gedeputeerde Sietske Poepjes gaf het startsein en heette de meiden welkom.

Insectenhotelletjes, landmeten en speeddaten

Dankzij de inzet van studenten van Nordwin College en Friese Poort en de vrouwelijke projectmedewerkers van Leeuwarden Vrij-Baan was er genoeg te doen voor de meiden. Zo hebben ze ieder een eigen insectenhotel gemaakt, hebben ze opdrachten uitgevoerd met behulp van een landmeter en mochten ze vakvrouwen werkzaam in de techniek het hemd van het lijf vragen. Om 09.30 uur waren de activiteiten afgelopen en werden de meiden, die ieder een eigen insectenhotel en goodiebag meegekregen, gebracht naar de volgende Girlsday locatie in Leeuwarden.

Girlsday

Girlsday is een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Dit landelijke evenement vindt jaarlijks plaats in april. Tijdens Girlsday openen tal van bèta-, technische en ICT-bedrijven én technische of ICT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. Meer informatie over Girlsday op www.vhto.nl/girlsday