Nachtafsluiting Drachtsterbrug van 5 op 6 april

Nachtafsluiting Drachtsterbrug van 5 op 6 april

In de nacht van dinsdag 5 april 21:00 uur op woensdag 6 april 6:00 uur worden werkzaamheden uitgevoerd op de Drachtsterbrug, waardoor deze tijdelijk wordt gestremd. Verkeer wordt omgeleid via de Overijsselselaan.

Herstel van voegen en asfalt

De voegovergangen op de Drachtsterbrug zijn op een aantal plaatsen in slechte staat waardoor herstel nodig is. Ook wordt het asfalt deels hersteld en zijn er nog diverse werkzaamheden aan de brug zodat deze weer helemaal klaar is om vanaf 15 mei te draaien. Dit wordt van 5 op 6 april nog een aantal keer getest.

Omleiding via Overijsselselaan

Verkeer dat richting stad-in rijdt wordt vanaf 21:00 uur direct omgeleid. Verkeer richting stad-uit kan ’s avonds nog wel gebruik maken van de Drachtsterbrug; maar tussen 01:00-04:00 uur is de brug voor alle verkeer gestremd, óók voor fietsers en voetgangers. Dit in verband met herstelwerkzaamheden van het beweegbare deel van de brug. De omleiding verloopt via de Overijsselselaan (Van Harinxmabrug). Ter plaatse zijn tekstkarren en verkeersregelaars aanwezig om weggebruikers te informeren.

Geluidshinder

Ondanks dat de werkzaamheden binnen de geluidsschermen van de Drachtsterbrug plaatsvinden, kunnen elektrische machines die gebruikt worden toch enige geluidsoverlast veroorzaken voor omwonenden.
Wij vragen hiervoor uw begrip.