Gratis 24 uur de fiets stallen in bewaakte fietsenstalling station

bewaakte fietsenstalling station

Vooruitlopend op de start van de herinrichting van het Stationsgebied kunnen fietsers sinds maandag 7 maart elke eerste 24 uur gratis hun fiets stallen in de bewaakte fietsenstalling bij het station. Wethouder Thea Koster en Ineke van Gent van NS (Regiodirecteur Noordoost) gaven maandagochtend het startsein voor het nieuwe concept in de bewaakte fietsenstalling bij het station.

Reizen van deur tot deur

Met de trein reist men comfortabel van station naar station. De uiteindelijke bestemming ligt vaak nog een eindje verder dan het station. NS biedt producten en diensten aan, waarbij men van deur tot deur kan reizen. De bewaakte fietsenstalling bij station Leeuwarden is hier een voorbeeld van. Landelijk wordt een nieuw concept ingevoerd waarbij het stallen van de fiets elke eerste 24 uur gratis is. Na 24 uur kost de stalling in Leeuwarden € 0,50 per dag. Een jaarabonnement is met het speciale actietarief € 55 euro. NS en de gemeente Leeuwarden beginnen nu al met het nieuwe concept, dat ook na de herinrichting van het stationsgebied doorgezet wordt. Op deze manier kan men nu al wennen aan de gratis bewaakte stalling, want binnenkort worden stapsgewijs de fietsenrekken op het maaiveld voor het stationsgebouw verwijderd. Meer informatie over de bewaakte fietsenstalling in Leeuwarden en het nieuwe concept van eerste 24 uur gratis stallen vindt u op www.ns.nl/stalling-leeuwarden.

Herinrichting stationsgebied

Het stationsgebied van Leeuwarden ondergaat de komende twee jaar een metamorfose. De bewaakte fietsenstalling wordt flink groter. De fietsenrekken voor het station worden weggehaald. Naast de uitbreiding van de fietsenstalling komt er een nieuw en overzichtelijker busstation. In de nieuwe situatie loopt de Stationsweg langs het nieuwe busstation rechtdoor. Het gebied tussen het station en de binnenstad wordt het domein van fietsers en voetgangers met een aantrekkelijke route naar de binnenstad. Daar komt ook een plantsoen met de unieke mistfontein van de bekroonde Spaanse kunstenaar, Jaume Plensa. De herinrichting van het Stationsgebied is een samenwerking tussen Leeuwarden Vrij-Baan, NS en ProRail. Kijk voor meer informatie over het project op www.vrij-baan.nl/stationsgebied.