Zand op middendeel Europaplein

Zand op middendeel Europaplein

Aannemer KWS treft voorbereidingen voor het aanbrengen van een laag zand van 2,5 meter op het middendeel van het plein. Vanaf 24 februari tot en met 4 maart rijden vrachtwagens vanaf de Harlingerstraatweg-west het plein op. De vrachtwagens rijden van 9 tot 16 uur. Verkeersregelaars zorgen voor een vlotte doorstroming van het verkeer. Op 11 maart is het werk klaar. Het zand moet ongeveer 6 maanden blijven liggen op het middeneiland om te zorgen dat de grond genoeg inklinkt.

Reconstructie Europaplein

De reconstructie van het plein wordt vanaf half maart aanbesteed.  De gunning (opdrachtverlening) van het werk is naar verwachting eind juni.  Na de gunning gaat de aannemer aan de slag met de voorbereidingen. Tijdens de werkzaamheden wordt ervoor gezorgd dat het verkeer op en rond het plein zoveel mogelijk gewoon kan doorrijden. Er wordt zo weinig mogelijk gestremd. Mocht dat toch nodig zijn, dan alleen in een paar weekenden.  De werkzaamheden duren tot eind 2017.

Nieuwsbrief

Lees ook de nieuwsbrief van Februari 2016.

Graafwerk Europaplein
Graafwerk Europaplein