Vrachtverkeer weer over de Drachtsterbrug

De Drachtsterbrug is sinds donderdagmiddag 14 januari 15:30 uur weer open voor vrachtverkeer. Ook bussen rijden weer over de Drachtsterweg.

Minimale verzakking Drachtsterbrug

De Drachtsterbrug is verzakt. Dit blijkt uit metingen die de afgelopen dagen zijn uitgevoerd. De metingen laten een constant beeld zien en de situatie is stabiel te noemen. Onder het brugdeel zijn blokken geplaatst om de weg weer waterpas te maken.

Vaarhoogte scheepvaart gewijzigd

De vaarhoogte van de Drachtsterbrug is tijdelijk gewijzigd met een ingebouwde marge. De nieuwe vaarhoogte is 5,10 meter.

Oorzaak

Bij het leegpompen van het aquaduct is er zand omhoog gekomen. Hierdoor is er een verzakking ontstaan. Uit voorzorg was besloten om zwaar verkeer zoals vrachtwagens en bussen niet over de brug te laten rijden om eventuele schades aan de brug te voorkomen.

laatste update: 14  januari 2016  16:15 uur