Weekendwerkzaamheden bouwkuip Noord Drachtsterweg

Weekendwerkzaamheden bouwkuip Noord Drachtsterweg

Komend weekend wordt door Heijmans doorgewerkt bij project Drachtsterweg en omgeving. De bouwkuip in het noordelijke deel van het Van Harinxmakanaal wordt verder leeggepompt.

Inhaalslag

Eind december was al een start gemaakt met het leegpompen van deze bouwkuip. Dit gebeurde zeer gecontroleerd en nam daardoor meerdere dagen in beslag. De werkzaamheden zijn in de eerste week van het nieuwe jaar hervat maar werden dinsdag door de slechte weersomstandigheden gestaakt.
Nu het weer het toelaat om verder te gaan, wordt er komend weekend doorgewerkt om een inhaalslag te maken.

Geluidshinder

Er wordt voor het leegpompen gebruik gemaakt van elektropompen om geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken. Om controlewerkzaamheden uit te kunnen voeren rondom het leegpompen van de bouwkuip moet er gedurende de avond en nacht bouwverlichting branden. In de bouwkuipen aan de Aldlân zijde wordt op zaterdag vanaf 7.00 uur ook grond afgegraven. Deze grond wordt via de bouwweg afgevoerd naar de loswal aan de overzijde van het kanaal.