Bomen geplant bij Drachtsterweg

Bomen geplant bij Drachtsterweg

Bomen geplant bij DrachtsterwegAfgelopen donderdag 17 december zijn er een twintigtal nieuwe bomen geplant bij project de Drachtsterweg en omgeving. De bomen zijn geplaatst aan de Ublingaplantage en bij de nieuwe rotonde tussen Goutum en Zuiderburen.

Terugplaatsing

In de voorbereiding van de aanleg van de Drachtsterweg zijn er ter hoogte van Aldlân West – en Oost en aan de zuidzijde van het kanaal een flink aantal bomen gekapt. Deze gekapte bomen vindt u onder andere terug in het Abbingapark; ze zijn hergebruikt als speelattribuut voor jeugd om over te klimmen en klauteren of om gewoon op te zitten. Voor deze gekapte exemplaren komen nu deze bomen terug. Het zijn Iepen (Ulmus Laevis) en twee soorten Essen (Fraxinus americana en Fraxinus pensylvanica).

Bomen bij rotonde
Bomen bij de nieuwe rotonde