Weg maandag om 12 uur weer open

De verbindingsweg tussen Weideflora en Stinzenflora gaat maandag 23 november om 12:00 uur weer open voor al het verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen er al wel langs.

Lekkage damwand
De weg was afgelopen donderdagavond vanaf 20.00 uur afgesloten in verband met een lekkage aan een damwand in de bouwkuip. Er kwam water te staan in de ruimte tussen de bouwkuip van het aquaduct en de weg.

Reparatie
Duikers zijn aan het werk geweest om de damwand te inspecteren en vervolgens te repareren. Even leek het erop dat de weg zaterdagochtend weer open kon, maar het gat was nog niet voldoende gedicht. Aanvullen met klei was nodig. De komende nacht loopt de drainage weer en moet het laatste water verdwijnen.

Oorzaak
Het lek is vermoedelijk al ontstaan tijdens het aanbrengen van de damwand. Bij de graafwerkzaamheden in de volle bouwkuip is dat zich pas gaan openbaren.