Water op niveau onder fiets- en sloepen onderdoorgang Wiarda

Water inlaten Wiarda

Donderdag 5 november is water doorgelaten vanuit de Tearnzer Wielen in de onderdoorgang bij de  fiets- en sloepenonderdoorgang Wiarda. Het water komt hiermee op het uiteindelijke niveau. Zo is weer een mijlpaal bereikt bij het werk van Jansma. Door water in te laten en op peil te brengen, is er straks een vaarverbinding mogelijk tussen de Tearnzer Wielen en de nog te bouwen woonwijk Wiarda.

Inlaten

Het water wordt langzaam in de onderdoorgang doorgelaten met een schuifafsluiter en een buis. Het inlaten van water moet geleidelijk gaan; het duurt enkele dagen voordat het water op niveau staat. Daarna wordt de dam verwijderd.

Project bijna klaar

Afgelopen jaar is door aannemer Jansma gebouwd aan een onderdoorgang onder de Drachtsterweg ter hoogte van woonwijk Wiarda. Het inlaten van water is één van de laatste stappen voordat het project eind van het jaar wordt afgerond. Naar verwachting kunnen fietsers in december gebruik maken van het nieuwe fietspad onder de onderdoorgang.

Het inlaten van het water kon live worden gevolgd via Periscope. U kunt het fragment hier terugkijken. Of open de app Periscope op uw telefoon en zoek ‘Vrijbaan’.