Terugblik bouw rotonde Goutum > Zuiderburen

Rotonde bij Goutum>Zuiderburen

De rotonde tussen Goutum en Zuiderburen is klaar, de weg is weer open. Vanaf vrijdagmiddag 30 oktober kon het verkeer vanuit Goutum richting Zuiderburen / Hempens Teerns weer rechtdoor rijden over het Himpenserfiadukt. Ook nieuw is de afslag vanaf de Drachtsterweg stad uit naar de rotonde voor de richtingen Goutum en Zuiderburen / Hempens Teerns. Fietsers en voetgangers kunnen vanaf nu ook weer over het viaduct.

Omleidingen verleden tijd

De werkzaamheden aan de rotonde duurden zo’n zeven weken. In die weken moest het verkeer een aantal omleidingsroutes volgen. Deze zijn vanaf nu verleden tijd. De inwoners waren vrijdag erg blij dat ze eindelijk weer gebruik konden maken van de ‘normale’ route en lieten dit massaal weten via onze social media kanalen Facebook en Twitter. Wij danken alle weggebruikers voor hun begrip en geduld tijdens deze zeven weken omrijden.

Restwerkzaamheden

Er zijn voor maandag 2 november nog enkele restwerkzaamheden gepland, zoals het ‘wegpoetsen’ van de de doorgetrokken streep bij afrit noord. Het is echter nog niet helemaal zeker of het werk door kan gaan in verband met het natte wegdek (mist). De werkzaamheden worden zo spoedig mogelijk afgerond.

Nieuwe maximale snelheid op Drachtsterweg 80 km./u

Omdat de werkzaamheden aan de weg hier nu klaar zijn, geldt er vanaf maandag 2 november tussen Hemriksein en afslag Zuiderburen een nieuwe maximale snelheid van 80 kilometer per uur. Dit was tijdens de werkzaamheden 50 kilometer per uur.