Nachtafsluiting rotonde Zuiderburen > Goutum

Rotonde-nabij-Goutum

Van woensdag 28 oktober 18:00 uur tot donderdag 29 oktober 06:00 uur is de rotonde in aanbouw tussen Zuiderburen en Goutum afgesloten voor verkeer. Verkeer wordt omgeleid via het Drachtsterplein/de rotonde bij de Miro. Tijdens deze afsluiting wordt de laatste deklaag op het asfalt aangebracht.

Omleidingsroute

Door de tijdelijke afsluiting van de rotonde geldt er een (extra) omleiding voor automobilisten die komen vanuit Zuiderburen / Hempens/ Teerns. Alle verkeer slaat nu rechtsaf de Drachtsterweg op en rijdt de verdiepte ligging in, richting de Drachtsterbrug.

Verkeer richting Hemriksein (Drachten, Heerenveen, Harlingen) rijdt bij het Drachtsterplein rechtdoor, en via de eerstvolgende rotonde (bij de Miro) neemt men de route terug naar de Drachtsterweg. Verkeer richting Goutum neemt bij het Drachtsterplein de afslag links en vervolgt de weg via de Aldlânsdyk richting de Overijselselaan, daar slaat men linksaf richting Werpsterhoek. Vanaf donderdag 06:00 geldt weer de huidige situatie (voor de laatste paar dagen) met omleidingen.

Fietsers

Op 30 oktober wordt als één van de laatste werkzaamheden het fietspad geasfalteerd (rood) en de markering aangebracht. Voor de huidige omleidingen voor fietsers en voetgangers heeft dat geen verdere consequenties.

Omleidingen vanaf 31 oktober verleden tijd

Op donderdag en vrijdag wordt het werk aan de rotonde afgerond. Op zaterdag 31 oktober zijn alle toe- en afritten open voor automobilisten. Dit betekent dat de omleidingen van de afgelopen zeven weken komen te vervallen. Fietsers kunnen weer gebruik maken van de Himpenserdyk en het Himpenserfiadukt.