Dag van de Duurzaamheid

Dag van de Duurzaamheid

Vrijdag 9 oktober is de Dag van de Duurzaamheid! Duurzaamheid is ook één van de speerpunten binnen Leeuwarden Vrij-Baan. Dit uit zich in de praktijk onder andere in :

… stroom opwekken door middel van zonnepanelen. Zo is de hele Haak om Leeuwarden bijvoorbeeld energieneutraal!
We gaan zonneparken realiseren bij Hemriksein, Hendrik Algraweg/Newtonpark IV en de Drachtsterweg.

… materialen hergebruiken waar mogelijk! Het asfalt van de Drachtsterweg ter hoogte van Wiarda is gemaakt van onder andere oude autobanden. Met Grip op Grond gaat zand direct van het ene naar het andere project, waardoor depots en extra transport vaak overbodig zijn. In het beton zit een groot deel oud, vermalen beton, in plaats van alleen nieuwe grondstoffen.

… duurzame verlichting toepassen in het nieuwe stationsgebied. Deze kunnen een energiebesparing tot 60% opleveren! Door de nieuwste technieken is het zelfs mogelijk om kleine nuances in het licht aan te brengen en daarmee de sfeer in het gebied te veranderen.

… fietsen naar het werk stimuleren. Door automobilisten de voordelen van fietsen naar het werk te laten ervaren, pakken ze vaker de fiets naar het werk en wordt er minder CO2 uitgestoten.

… onderwijs volop betrekken bij onze projecten! Bijna elke week komt er een school op bezoek, we hebben ruim 170 opdrachten uit laten voeren door MBO en HBO studenten en hebben met gastlessen meer dan 2500 leerlingen bereikt!

Lees ook alles over het speerpunt Duurzaamheid op de website. Hier kun je ook meerdere posters downloaden over het onderwerp. Wilt u nog meer te weten komen over hoe duurzaamheid binnen een infraproject een rol kan spelen? Kom dan naar ons mini-college Duurzame Drachtsterweg vrijdagavond 9 oktober om 19:30 bij het infocentrum van de Drachtsterweg (Wiardaplantage 19).