Groep 7 presenteert een aquaduct

Vrijdag 2 oktober heeft groep 7 ‘Bouw je eigen Aquaduct’ gepresenteerd. Volgende week vrijdag geven de leerlingen van groep 8 hun eindpresentaties. Zes weken lang heeft de plusklas van PCBO Leeuwarden elke vrijdagmiddag een gastles over het bouwen van een aquaduct gevolgd. Leeuwarden Vrij-Baan verzorgde samen met techniekprofessionals van onder andere de NHL Hogeschool en De ViaWijzer 6 gastlessen in het kader van het project ‘Bouw je eigen aquaduct.’

Eindpresentaties groep zeven

Vanochtend was het de beurt aan groep 7. Zes projectgroepen presenteerden hun ideeën voor het bouwen van een aquaduct aan een aantal medewerkers van Vrij-Baan. Alle presentaties waren zeer geslaagd en er kwamen veel unieke en creatieve ideeën naar voren. Het was goed te merken dat de leerlingen veel hadden opgestoken van de gastcolleges. De Vrij-Baan Leeuw verraste de leerlingen door ook een bezoekje te brengen en trakteerde daarbij op heerlijke Vrij-Baan cupcakes.

Cupcakes

Roan vertelt

Elke week vertelt een leerling over zijn of haar ervaring tijdens de plusklas. Lees hier het verhaal van Roan.

Willem Douma en Daniël Oord werken bij Vrij-Baan. Zij zorgen ervoor dat de bouw van een aquaduct veilig is en dat er minder ongelukken gebeuren. Dit doen ze door de mensen in de buurt te vertellen over ontwikkelingen binnen Vrij-Baan. Daarnaast informeren zij ook andere partijen zoals overheid, scholen en bedrijven. Ook zorgen zij ervoor dat iedereen in de buurt op de hoogte is van ongelukken of andere zaken (waar zij zelf ook overlast aan kunnen hebben). Hun functie heet omgevingsmanager. Het doel van het werk is alle betrokken partijen en mensen goed te informeren.

roan