Voorbereidende werkzaamheden Europaplein

Europaplein

Vanaf 12 oktober gaan de nutsbedrijven aan het werk met het verleggen van kabels en leidingen. De kabels en leidingen liggen onder trottoirs. De sleuven die gegraven worden, zijn zo breed dat de parallelweg ter hoogte van de Phoenixflat alleen nog door fietsers gebruikt kan worden. Flats en woningen blijven altijd bereikbaar. Alle details staan in de nieuwsbrief.

Wat gebeurt er?

Vanaf 12 oktober beginnen we met voorbereidende werkzaamheden zoals het plaatsen van borden en verwijderen van tegels op bepaalde gedeeltes uit het trottoir. Daarna wordt er geboord onder de Valeriusstraat en de Heliconweg. Hierna worden mantelbuizen getrokken. Er is hierbij geen overlast voor fietsers en voetgangers. Begin november zijn de nutsbedrijven aan het werk in het trottoir langs de Heliconweg. De aannemer gaat de kabels van KPN ’s nachts lassen en doorverbinden. Dit geeft geen (geluids)overlast.

Omleiding fietsers

Fietsers komende vanaf de Harlingerstraatweg/Eurohotel richting Heliconweg/WTC worden met borden omgeleid via Potgieterstraat en de Rhijnvis Feithstraat. De fietsers komende vanaf de Harlingerstraatweg ‘’Stad-uit’’/Eurohotel richting Harlingerstraatweg ‘’stad-in’’/ ‘’Us Mem’’ hoeven niet om te fietsen. Om de veiligheid van de fietsers te waarborgen bij de Phoenixflat wordt de parallelweg afgesloten voor auto en vrachtverkeer. Het is niet mogelijk om vanuit de Potgieterstraat de rotonde op te rijden. Vanaf de rotonde en parallelweg is het wel mogelijk om de Potgieterstraat in te rijden.

Duurzame fontein op het Europaplein

Stichting CEW pakt de vraag op hoe de fontein duurzamer kan worden. Derdejaars studenten van Hogeschool VHL en NHL Hogeschool, docenten en begeleiders gaven samen richting aan het onderzoek op het gebied van Civiele Techniek, Watertechnologie en Milieukunde. Het onderzoek is in september afgrond. “Helaas zit ‘de’ oplossing er niet bij. Het onderzoek heeft ons wel geholpen om alle mogelijkheden op een rij te zetten” aldus Gert-Jan Kuipers, beleidsmedewerker duurzaamheid.