Aanleg twee onderdoorgangen Werpsterhoeke van start

Aanleg twee onderdoorgangen Werpsterhoeke van start

Aannemer Max Bögl start met de aanleg van twee onderdoorgangen bij toekomstig station Werpsterhoeke. Samen met gedeputeerde Johannes Kramer, wethouder Thea Koster, ProRail projectmanager Bert Kassies en namens Max Bögl, bedrijfsleider Thomas Brandt, werd op dinsdagavond 15 september het startsein gegeven en werden de vlaggen gehesen.

Twee onderdoorgangen

Er komt een onderdoorgang voor fietsers en één voor gemotoriseerd verkeer. Het project wordt in fases uitgevoerd. De eerste fase is de bouw van twee onderdoorgangen. Na 2018 volgt het station. De twee onderdoorgangen bouwen we met het oog op het vergroten van spoorcapaciteit en daarmee tegelijk voor behoud van doorstroming van het weg- en treinverkeer. Vanaf 2017 gaan vier treinen per uur rijden tussen Leeuwarden en Meppel/Zwolle. Gemeente Leeuwarden, provincie Fryslân en ProRail werken gezamenlijk aan dit project. In het 4e kwartaal van 2016 kunnen de onderdoorgangen in gebruik worden genomen.

Aanleg twee onderdoorgangen Werpsterhoeke van start