Grootste fietsonderzoek ooit gestart

Vandaag start Nederlands grootste fietsonderzoek ooit. De landelijke aftrap is in Utrecht waar Hugo van der Steenhoven, directeur Fietsersbond en Jacqueline Verbeek-Nijhof, gedeputeerde provincie Utrecht officieel het startsein geven.

Fiets Telweek

Voor het eerst worden alle fietsbewegingen in kaart gebracht die fietsers maken. Het onderzoek duurt een week, waarbij inmiddels meer dan 35.000 deelnemers meedoen. Belangstellende fietsers kunnen zich ook deze week – tot en met donderdag 17 september- nog aanmelden. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om het Nederlandse fietsnetwerk te verbeteren.

Speciale onderzoeks-app

Voor het onderzoek is een speciale app ontwikkeld: de App de Fiets! app. Deze app meet welke routes fietsers fietsen, hoe lang zij erover doen en waar grote vertragingen zijn. Fietsers nemen deel aan het onderzoek door de gratis app te downloaden in de App Store en Google Play. Onder alle deelnemers worden 20 Batavus fietsen verloot.

Breedgedragen onderzoek

Het fietsonderzoek is tot stand gekomen dankzij een unieke samenwerking van diverse partijen. Naast Nederlandse provincies en stadsregio’s, gemeentes werken ook de Nederlandse Fietsersbond, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de Bredase universiteit NHTV mee aan de ontwikkeling en verwerking van het onderzoek.

Werk Slim, Reis Slim | Leeuwarden Vrij-Baan raadt deelname aan de App de Fiets! app van harte aan.

Meten. Weten. Verbeteren.

Meer informatie op www.fietstelweek.nl