Vrij-baan daagt plusklas uit

“Je bent slim en haalt met gemak negens en tienen op school.”
Voor die kinderen heeft het PCBO in Leeuwarden de plusklas. Iedere vrijdag komen de kinderen van verschillende scholen bij elkaar. Vrij-Baan daagt de kinderen uit.

Start

Vrijdag 4 september was de start van de plusklassen bij het informatiecentrum op de Drachtsterweg. Hier vertelde Björn van Straaten van de gemeente Leeuwarden alles over wat er komt kijken bij het maken van een Aquaduct. Gedurende zes weken werken de kinderen onder leiding van hun docent in groepjes aan het Vrij-Baan project ‘Bedenk jouw eigen Aquaduct’. Elke lesmiddag start om 13.00 uur en is afgelopen om 14.45 uur. De kinderen werken alsof het een echte werksituatie is. Een projectgroepje bestaat dus uit een groep van verschillende deskundigen binnen de Techniek.

Sophie vertelt

Tijdens deze zes weken vertelt iedere week een leerling over zijn of haar ervaring tijdens de plusklas. Lees hier Sophie’s verhaal.
“Ik ben Sophie Zijlmans en ik zit op de plusklas van Leeuwarden. Ik ben (met de plusklas) naar vrij-baan geweest. Daar heeft Björn van Straaten ons van alles verteld en laten zien over de bouw in Leeuwarden. Hij heeft ons (bijvoorbeeld) uitgelegd hoe ze een aquaduct maken en wat ze er voor nodig hebben aan materialen, aan welke projecten ze werken, wat er belangrijk is bij het bouwen en hoe het er uiteindelijk uit moet komen te zien. Ik vond het een leuke excursie, ik heb veel nieuwe dingen geleerd en ik weet er nu veel meer over.”