Langer groen voor fietsers Zuiderburen

verkeerslicht

Voor fietsers die Zuiderburen / Hempens-Teerns in en uit fietsen, staat het licht de komende weken wat langer op groen. Dit om de doorstroming te bevorderen van het grote aantal fietsers (met name in de spits) dat er langs fietst na het afsluiten van het fietspad Krommezijl.

Deze maatregel gaat wel ten koste van het autoverkeer, dat moet wat langer voor het rode stoplicht wachten. De nieuwe situatie moet het veiliger maken voor de fietsers om over te steken zonder ook erg lang te hoeven wachten.

De situatie is echter van tijdelijke aard, over anderhalve week gaat het fietsverkeer over het nieuwe Folsingafiadukt, het nieuwe fietspad over de Drachtsterweg. Dan is het wachten voor de stoplichten verleden tijd. Dit fietspad gaat open vanaf 11 september 19.00 uur. Lees ook het eerdere bericht over de omleiding.