Fietspad Krommezijl vanaf 31-8 afgesloten

Na 11 september gaat het Folsingafiadukt open

De situatie voor fietsers aan de zuidzijde van het Van Harinxmakanaal verandert.

Fietsers vanuit Zuiderburen / Hempens Teerns opgelet: vanaf maandag 31 augustus 6:00 uur is het niet meer mogelijk gebruik te maken van het fietspad Krommezijl (zuidkant, langs het kanaal, zie rood aangegeven). Dit is een gevolg van werkzaamheden aan het aquaduct. Heijmans gaat op die locatie aan de slag met het aanbrengen van damwanden en palen. Het zou niet veilig zijn voor fietsers en voetgangers om daar dan te passeren, dus wordt dit fietspad afgesloten.

Al het fietsverkeer moet gedurende twee weken via het fietspad langs de rotonde/ kruising Zuiderburen (nabij de Jumbo, zie groene route).
Deze twee weken durende omleiding betreurt Leeuwarden Vrij-Baan, maar vanwege de veiligheid én strakke planning is deze keuze toch gemaakt.

Fietsroutes
Klik op de afbeelding om te vergroten.

Folsingafiadukt

Vrijdag 11 september verandert de situatie weer; vanaf dan gaat het nieuwe Folsingafiadukt open (zie oranje route). Dit is t/m 30 oktober 2015 de enige fietsroute vanuit en naar Zuiderburen. Daarna gaat ook het fietspad over het nieuwe viaduct langs de rotondes weer open. Echter, Krommezijl blíjft gesloten tot het fietspad langs het kanaal volgend voorjaar gereed is.

 

Vanaf 11 september 19.00 uur wordt een gewijzigde fietsroutekaart gepubliceerd.