Terugblik asfalteren Drachtsterweg

Drachtsterweg thv Wiarda

Sinds zaterdagavond 22 augustus vanaf 21:00 uur rijdt het verkeer over de ‘nieuwe’ Drachtsterweg bij Wiarda. Het asfalteren is goed verlopen en het verkeer stroomde tijdens de werkzaamheden goed door. Bekijk ook het foto album van afgelopen twee weekenden op de eigen Facebook pagina van Drachtsterweg e.o.

Duurzaam en geluidsreducerend

Het stuk nieuwe Drachtsterweg ter hoogte van Wiarda is door aannemer Jansma geasfalteerd met Rubberpave, een speciaal soort asfalt geproduceerd van onder andere oude autobanden.
Dit past erg goed binnen het speerpunt duurzaamheid van Leeuwarden Vrij-Baan. Als opdrachtgever proberen wij uitvoerders te stimuleren om met duurzame oplossingen te komen en met duurzame materialen te werken. Rubberpave is hier een erg goed voorbeeld van. Bekijk de video over de productie en het aanbrengen van dit geluidsreducerend asfalt hier.

Dit is een belangrijke mijlpaal in de realisatie van het project de Drachtsterweg. De nieuwe situatie wordt zo steeds meer zichtbaar. Hierna worden de toe- ritten naar de fiets- en sloepenonderdoorgang afgemaakt. De fiets- en sloepenonderdoorgang is naar verwachting in december 2015 klaar.

De komende tijd staan er bij het aquaduct ook veel werkzaamheden gepland. Lees ook op de website het nieuwsbericht “Werkzaamheden Drachtsterweg“. Of blijf op de hoogte door u te abonneren op de nieuwsbrief Drachtsterweg e.o.