Ingebruikname ‘nieuwe’ Drachtsterweg t.h.v. Wiarda

Impressie Drachtsterweg

Op vrijdag 21 augustus 19:00 uur tot zaterdag 22 augustus 22:00 uur wordt de westelijke rijbaan (stad-uit) van de Drachtsterweg t.h.v. Wiarda geasfalteerd.  Tijdens de werkzaamheden wordt de westelijke rijbaan afgesloten. Het verkeer gaat via de oostelijke rijbaan (1 rijstrook per richting). Het benzinestation Q8 is tijdens het asfalteren niet bereikbaar.
Als op zaterdagavond 22 augustus 22:00 het aanbrengen van het asfalt klaar is, gaat dit nieuwe stuk Drachtsterweg open voor het verkeer.

Dit is een belangrijke mijlpaal in de realisatie van het project de Drachtsterweg. De nieuwe situatie wordt zo steeds meer zichtbaar. Op de afbeelding ziet u een impressie van hoe het uiteindelijk vorm krijgt.
Hierna worden de toe-ritten naar de tunnel/onderdoorgang afgemaakt. De fiets- en sloepenonderdoorgang is naar verwachting in december 2015 klaar.

Plattegrond Drachtsterweg Leeuwarden
Klik om te vergroten