Weekendwerkzaamheden voorspoedig verlopen

In het weekend van 14 t/m 17 augustus is er ondanks het slechte weer op vier plaatsen in Leeuwarden veel werk verricht.
Het advies was om op tijd weg te gaan en goed op de gele borden langs de weg te letten die de omleiding(en) weergeven. Het slechte weer gooide wat roet in het eten, maar dat belemmerde al onze aannemers en medewerkers niet om het werk op tijd af te krijgen.
Namens iedereen die meewerkt aan de projecten van Vrij-Baan wordt u bedankt voor uw begrip tijdens de werkzaamheden!

Julianalaan

De Julianalaan was van vrijdag 14 augustus 12.00 tot maandag 17 augustus 6.00 uur gestremd voor autoverkeer in verband met asfalteringswerkzaamheden. De omleiding liep via de Hendrik Algraweg. Door het slechte weer kon de markering tussen het Van Miereveltplantsoen en Oostergoplein niet worden aangebracht. Dit wordt deze week nog aangebracht. Verder liepen de asfalteringswerkzaamheden voorspoedig en rijdt het verkeer inmiddels al op het nieuwe asfalt.

Drachtsterweg

Het asfalteren van de Drachtsterweg ter hoogte van Wiarda verliep zaterdag volgens planning. Het verkeer ‘stad-in’ rijdt nu al over de fiets-en sloepen onderdoorgang. Vrijdagavond 21 augustus om 19:00 begint het asfalteren van de andere rijbaan, stad-uit. Vanaf dan is de by-pass op dit stukje van de weg ‘verleden tijd’. Voor foto’s van afgelopen weekend kunt u hier kijken.

Werpsterhoek

De aannemer heeft de werkzaamheden op het knooppunt Werpsterhoek uitgevoerd zoals gepland. Ondanks de regen van zondagmiddag en – avond zijn er geen bijzonderheden en kon de weg op tijd weer worden opengesteld. Volgend weekend zijn er nogmaals werkzaamheden maar dan aan de verbindingsweg Drachten-Heerenveen. Ook dan is er sprake van hinder door korte omleidingen.

Noordwestelijke invalsweg

Op vrijdag 14 augustus zijn er van 9.00 tot 15.00 uur werkzaamheden bij de aansluiting van de Noordwestelijke invalsweg op de Haak geweest. De omleidingen liepen via de Haak om Leeuwarden en waren op tijd klaar.