Start asfalteren Drachtsterweg t.h.v. Wiarda

Impressie Drachtsterweg

Op zaterdag 15 augustus 05:00 tot 22:00 uur wordt de oostelijke rijbaan (stad-in) van de Drachtsterweg geasfalteerd ter hoogte van Wiarda. Ten tijde van de werkzaamheden wordt de oostelijke rijbaan afgesloten. Verkeer wordt met verkeersregelaars omgeleid via de westelijke rijbaan (1 rijstrook per rijrichting).

Plattegrond Drachtsterweg Leeuwarden
Klik om te vergroten

De westelijke rijbaan (stad-uit) wordt een week later geasfalteerd. Deze werkzaamheden beginnen al op vrijdag 21 augustus om 19:00 uur en duren tot zaterdag 22:00 uur.
De weg wordt voorzien van duurzaam geluids-reducerend asfalt. Het materiaal bestaat o.a. uit oude autobanden.

In gebruikname

Na de werkzaamheden kan dit gedeelte van de weg in gebruik worden genomen. Hiermee zijn we weer een stuk verder in de realisatie van project de Drachtsterweg e.o.. De bypass is vanaf dat moment op dit stukje weg ‘verleden tijd’.

De westelijke parallelweg zal na hierna nog worden geasfalteerd. Zodra ook deze weg klaar is, worden de toe-ritten naar de tunnel/onderdoorgang afgemaakt. De fiets- en sloepenonderdoorgang is naar verwachting in december 2015 gereed.