Hinder door werkzaamheden op knooppunt Werpsterhoek

Knooppunt Werpsterhoek

Rijkswaterstaat voert de komende twee weekenden asfalteringswerkzaamheden en afrondende werkzaamheden aan vangrail, berm en verlichting uit op het knooppunt Werpsterhoek (N31). Dat betekent dat voor sommige rijrichtingen omleidingen noodzakelijk zijn. Voor de duidelijkheid: niet het gehele knooppunt is afgesloten. Omleidingen leiden terug naar het knooppunt Werpsterhoek alwaar de oorspronkelijke bestemming weer kan worden vervolgd.

Omleiding

Van vrijdag 14 augustus 19:00 uur tot en met maandag 17 augustus 05:00 uur wordt het verkeer komende vanuit Harlingen naar Drachten omgeleid over N32-A32 en kan keren via afslag Wirdum. Tegelijkertijd wordt het verkeer vanaf de Overijsselselaan richting Harlingen of Heerenveen omgeleid via N31 (richting Drachten) en kan dan keren bij Hemriksein.

Volgend weekend

Van vrijdag 21 augustus 19:00 uur tot en met maandag 24 augustus 05:00 uur wordt het verkeer vanuit Drachten naar Heerenveen omgeleid via “de Haak om Leeuwarden” (N31) en kan dan keren bij de aansluiting met de westelijke Invalsweg. Tegelijkertijd wordt ook het verkeer vanaf de Overijsselselaan naar Heerenveen omgeleid via dezelfde route.

De omleidingsroutes staan met gele borden aangegeven.

Weggebruikers wordt geadviseerd rekening te houden met een (iets) langere reistijd.

Foto: Willem Stoker