Werkzaamheden bij stationsgebouw

De herinrichting van het Stationsgebied begint in 2016. Voor die tijd vinden de voorbereidende werkzaamheden plaats, zoals het verleggen van riolering, kabels en leidingen. Als eerste wordt de riolering aan de voorkant van het stationsgebouw verlegt, waar straks het nieuwe deel van de fietsenkelder wordt gebouwd.

Rioleringswerkzaamheden

Van 20 t/m 24 juli 2015 kom er proefsleuven ten noorden en zuiden van het stationsgebouw ter hoogte van de Albert Heijn. Van 10 tot en met 28 augustus wordt de riolering verlegt en de mantelbuizen voor de zogenoemde nutsbedrijven geplaatst. Deze werkzaamheden vinden vooral plaats op het perron aan de zuidzijde van het station.

Bereikbaarheid en fietsen

Alle voorzieningen en ondernemers in het stationsgebouw blijven bereikbaar. Tijdens de werkzaamheden is de ingang van het station aan de oostzijde (richting fietsenstalling) dicht. De hoofdingang blijft bereikbaar. Van 10 tot en met 28 augustus kunnen geen fietsen worden gestald aan de voorkant (centrumzijde) van het stationsgebouw ter hoogte van de Albert Heijn.

Verleggen kabels en leidingen

Na de rioleringswerkzaamheden beginnen de zogenoemde nutsbedrijven met de aanleg en het verleggen van kabels en leidingen in het Stationsgebied. Deze werkzaamheden beginnen bij het station en later vanaf de Oude Veemarkt in de richting Sophialaan, ten zuiden van het Aegon gebouw. Over deze werkzaamheden wordt u middels volgende nieuwsbrief geïnformeerd.

Meer informatie

Lees meer over de werkzaamheden in de nieuwsbrief van juli 2015 op de pagina over het Stationsgebied.