Julianalaan verandert snel

Julianalaan

Ondanks het warme weer hebben alle werknemers bergen werk verzet. De werkzaamheden verlopen voorspoedig. De omleiding voor het vrachtverkeer en het extra werk op de hoofdrijbaan was in het begin even wennen. De verkeersregelaars hebben bij het begin van de werkzaamheden het verkeer wegwijs gemaakt. De omleiding is vanaf maandag 20 juli niet meer van toepassing. In een korte tijd verandert de Julianalaan snel. De bouwvakvakantie staat ook al voor de deur. Tijdens de bouwvakvakantie kunnen alle medewerkers van de aannemer even bijtanken. Tijdens deze weken zijn er een stuk minder mensen aan het werk. Af en toe ziet u nog mannen bezig met de parkeervakken en de putten in de parallelweg. Ook de voorbereidende werkzaamheden voor de deklaag worden getroffen.

Weekendstremming

De hoofdrijbaan is vanaf 14 augustus 19.00 uur tot maandag 17 augustus 06.00 uur gestremd. De aannemer brengt tijdens deze stremming de deklaag van de hoofdrijbaan en de rotonde aan. Daarbij wordt ook de witte belijning meegenomen. De trottoirs zijn wel toegankelijk. Fietsers kunnen de huidige omleidingsroute blijven volgen. De woonwijken zijn voor autoverkeer bereikbaar via de Van Loonstraat/Middelzeelaan of via de Overijsselselaan, Aldlân en de Oostergoweg. U kunt met de auto via de zijstraten, aan de parallelweg uw woning bereiken. Waar gewerkt wordt ontstaat overlast, maar Leeuwarden Vrij-Baan doet er alles aan om dit zoveel mogelijk te beperken. Bekijk de Nieuwsbrief Julianalaan voor een kaartje van de stremming.

Deklaag parallelweg

Donderdag 13 augustus wordt de zuidzijde van de parallelweg voorzien van een rode deklaag. Op vrijdag 14 augustus wordt op de noordzijde van de parallelweg een rode deklaag aangebracht. Bewoners moeten op sommige tijden elders parkeren. Hierover wordt men tijdig geïnformeerd middels een bewonersbrief.