Drachtsterbrug na 15 september tijd dicht

Van 15 september 2015 tot en met 14 mei 2016 gaat de Drachtsterbrug in Leeuwarden niet open. Dit betekent dat er in die periode een hoogtebeperking van 5.20 meter geldt voor alle vaarverkeer. In deze periode wordt er gewerkt in het kanaal aan het nieuwe aquaduct in de Drachtsterweg. Deze vervangt uiteindelijk de Drachtsterbrug.

Alternatieve vaarroute

Het vaarverkeer heeft vanaf 15 september te maken met een alternatieve vaarroute. Schepen die hoger zijn dan 5.20 meter moeten omvaren via het Prinses Margrietkanaal. Vanaf 15 mei 2016, wanneer het vaarseizoen weer begint, wordt de brug weer bediend volgens de normale brugbedieningstijden. Zodra de werkzaamheden aan het aquaduct klaar zijn en de auto’s er doorheen rijden, wordt de brug voorgoed gesloopt.