Zomerperiode Drachtsterweg

Vanaf 20 juli 2015 begint de vakantie voor de medewerkers van Jansma en Heijmans, de aannemers die werken aan het project de Drachtsterweg. Het werk bij het aquaduct en de fiets- en sloepenonderdoorgang Wiarda ligt tijdens de vakantie grotendeels stil.

Volop actie

Na de zomervakantie staan er veel werkzaamheden op het programma. In augustus rondt Jansma het werk aan de rijbanen van de Drachtsterweg af ter hoogte van de nieuwe woonwijk Wiarda. Dit deel is dan klaar voor gebruik. Daarna gaan zij verder met de aanleg van de toeritten en het afronden van de onderdoorgang, deze gaat eind 2015 open voor fietsers en sloepen.
In september gaat Heijmans weer verder met het werk aan het aquaduct in het kanaal en de toerit ten zuiden van het kanaal. Ook wordt de verdiepte ligging nabij Zuiderburen in gebruik genomen en aangesloten op de Drachtsterbrug. Dit zou al eerder gebeuren, maar is toen uitgesteld vanwege een lekkage. Dit probleem is zodanig verholpen dat dit de ingebruikname van de verdiepte ligging niet meer in de weg staat.

Kanaal

Na 15 september gaan de werkzaamheden aan het aquaduct weer verder in het kanaal. Voor het wegverkeer betekent dit dat de Drachtsterbrug in ieder geval tot halverwege mei 2016 niet meer open gaat. Scheepvaartverkeer moet deze periode rekening houden met een hoogtebeperking van 5.20 meter.

Meer informatie

Na de zomervakantie kunt u van ons meer exacte informatie verwachten over wanneer welke werkzaamheden gebeuren en welke gevolgen dat heeft. Wij wensen u een fijne zomer toe.