Dag van de bouw 2015

De Dag van de Bouw trok zaterdag 13 juni ruim 1000 bezoekers naar de projecten op de Drachtsterweg in Leeuwarden. Aannemer Heijmans bouwt het aquaduct en de weg eronder en Jansma Drachten B.V. bouwt de fiets- en sloepenonderdoorgang ter hoogte van Wiarda.

Beide projecten zijn volop in uitvoering en iedereen kreeg de kans om dit vakmanschap eens nader te gaan bekijken. Een deel van het publiek volgt, als omwonende, de werkzaamheden vanaf de start al op de voet. Altijd leuk en goed om weer bij te praten met elkaar en ook zo uit te kunnen leggen wat er speelt rond een project.

Positieve reacties

De reacties van de bezoekers waren positief. Voor alle leeftijden was er wat te doen. Beide aannemers hadden veel werk gemaakt van hun openstelling om iedereen zo goed en veilig mogelijk zicht te geven op de werkzaamheden. Mensen konden daarom op beide projecten een duidelijke looproute volgen. Op de locaties is van alles verteld over de manier van bouwen en wat er allemaal nog staat te gebeuren. Er waren leuke activiteiten voor jong en oud, overal was wel wat lekkers, en er stond imposant materieel op de locaties. Dat gaf beslist mooie plaatjes.

Het publiek kreeg ook dit jaar weer een goed beeld van wat er komt kijken bij het bouwen aan een goede infrastructuur en het omvangrijke programma Leeuwarden Vrij-Baan.

Bekijk hier een impressievideo.

Foto’s van de Dag van de Bouw vindt u op Facebook