Brug Ritsumasyl afgesloten

Sinds afgelopen vrijdag is de brug in Ritsumasyl afgesloten voor weggebruikers. Met het openen van de parallelweg naast De Haak om Leeuwarden is er een nieuwe route ontstaan voor landbouw- en bestemmingsverkeer. Doorgaand verkeer tussen Marsum en Deinum kan dus niet langer door Ritsumasyl en moet vanaf nu over De Haak om Leeuwarden onder het Richard Hageman Akwadukt door. Fietsers kunnen nog wel over de brug.

Nog niet definitief

De afsluiting is nog niet definitief. Zo worden volgende week nog enkele werkzaamheden bij het aquaduct uitgevoerd met een grote hijskraan. Hiervoor moet de parallelweg tijdelijk worden afgesloten en wordt het verkeer tijdelijk weer over de brug bij Ritsumasyl geleid. Wanneer deze werkzaamheden klaar zijn wordt de parallelweg weer opengesteld en de brug over het Van Harinxmakanaal wederom afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Mevrouw Bouma, bewoonster van het huis naast de brug, kreeg afgelopen vrijdag de eer om de brug over het Van Harinxmakanaal af te sluiten voor het doorgaand verkeer. Samen met Douwe van der Werf (provincie Fryslân) brengt zij de paal aan waardoor alleen fietsers nog van de brug gebruik kunnen maken.

Mevrouw Bouma, bewoonster van het huis naast de brug, kreeg afgelopen vrijdag de eer om de brug over het Van Harinxmakanaal af te sluiten voor het doorgaand verkeer. Samen met Douwe van der Werf (provincie Fryslân) brengt zij de paal aan waardoor alleen fietsers nog van de brug gebruik kunnen maken.