Brugliggers onderdoorgang Wiarda

Vandaag en morgen worden 25 liggers van 10 en 7 meter aangebracht over de fiets- en sloepenonderdoorgang Wiarda, onderdeel van het project Drachtsterweg en omgeving.

Belangrijke mijlpaal

Het plaatsen van de liggers is een belangrijke mijlpaal in het geheel, want hiermee wordt de nieuwe weg/overbrugging en dus ook de onderdoorgang steeds meer zichtbaar. De liggers worden met een zogenaamde telescoopkraan geplaatst. Bovenop de liggers volgt later nog wapening en beton en vervolgens het asfalt. De verwachting is dat in de zomer de auto’s over de nieuwe weg kunnen rijden. Zodra deze weg klaar is, gaan de werkzaamheden aan de vaarroute en het fietspad verder. Deze kunnen eind van het jaar in gebruik worden genomen.

Deze mijlpaal is vandaag gevierd met alle betrokken op de bouwlocatie ter plaatse.

U kunt deze locatie bezoeken tijdens de Dag van de Bouw 13 juni a.s.